Salma Tavukçuluk Kredisi

Salma Tavukçuluk Kredisi, Salma tavukçuluk için kredi desteğinin ne olduğuna değinmeden önce, ülkemizin güncel gelir yöntemlerinden ve bu dönüşüm sürecinden bahsetmemiz gerekiyor. İçinde bulunduğumuz yılın 2018 olması hasebiyle, hayatımıza birçok farklı geçim yöntemleri girdi.



Salma Tavukçuluk Kredisi

Günümüzde, yalnızca sosyal medya hesaplarını kullanarak kendine maddi gelir sağlayan hatırı sayılır bir güruh var. Hal böyle olunca, geçmişte sıklıkla yapılan hayvancılık gibi meslek grupları sayısı hızla azaldı. Makineleşmenin ve teknolojik yeniliklerin getirdiği kolaylıklarla tanışınca tavukçuluk girişimleri de seyrelmeye başladı.



Bu nedenle, salma tavukçuluk için maddi destek arayan çiftçilere ve girişimcilere kredi desteği sağlayan çok fazla kurum ve kuruluş seçeneği yok. Tüm bu imkânlar ve durumlar göz önünde bulundurulunca çiftçiler ve girişimciler için var olan tablo fazla karamsar olabilir. Yine de bu tür girişimler için faydalanabileceğiniz kredi seçenekleri bulunmaktadır. Bunların neler olduğunu ve “Salma tavukçuluk nasıl yapılır?” sorusunun cevabını öğrenmek için yazımızı okumaya devam edin.

Salma Tavukçuluk Kredisi Nedir?

Salma Tavukçuluk Kredisi, günümüzdeki fabrikasyon ve hormonlu tavuk üretimine karşı, organik tavuk besiciliği destekleyen bir kredi türüdür. Salma Tavukçuluk Kredisi kapsamında, sahip olduğu yerde tavuk yetiştirmek isteyen girişimcilere ve çiftçilere kredi desteği yapılır.



Salma Tavukçuluk Kredisi’nin tek amacı piyasaya hormonsuz ve tamamen organik yöntemlerle yetiştirilmiş tavuklar kazandırılmasına yardım ederek ülkenin yeme alışkanlığına katkıda bulunmaktır. Bu amaç doğrultusunda çeşitli geri ödemeli veya geri ödemesiz kredi imkânları sunarak salma tavukçuluk maliyetine ortak olmaktadır.

Salma Tavukçuluk Kredisi Veren Kurum Ve Kuruluşlar Nelerdir?

Çiftçilere ve girişimcilere salma tavuk kredisi veren kurum ve kuruluşların sayısının az olduğundan bahsetmiştik. Bu yardımı sağlayan yalnızca 3 adet kurum bulunmaktadır. Bunlar:



  • KOSGEB
  • Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı
  • Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’dur.

Bu kurumlara, salma tavukçuluk kredisi istediğinizi bildirerek başvurduğunuz takdirde çok kısa bir süre içinde salma tavukçuluk kredisi desteğinden faydalanabilirsiniz.

Salma Tavukçuluk Kredisine Sahip Olmak İçin Gereken Şartlar Nelerdir?



Her ne kadar salma tavukçuluk kredisine sahip olmanın çok kolay olduğundan bahsetsek de, yerine getirmeniz gereken bazı şartlar var. Bunlar sırasıyla

  • Öncelikle bit Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanız gerekmektedir.
  • Sonrasında Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından gönderilen uzman ekibi tarafından onay verilmiş illerden birinde ikamet ediyor olmanız gerekmektedir.
  • Eğer bahsi geçen illerden birinde ikamet ediyorsanız ve çiftliğinizi de bu illerden birinde kuracaksanız, kuracağınız çiftlik için önceden bir iş planı hazırlamanız gerekmektedir.
  • Ardından bu iş projesi ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’na bizzat başvurmanız gerekmektedir.
  • Tüm bu adımların sonunda başvurunuzun Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından onaylanırsa Salma Tavukçuluk Kredisi almaya hak kazanırsınız.
  • Bunlara ek olarak bir salma tavukçuluk ruhsatına sahip olmanız gerekmektedir.

Salma ve tavukçuluk kredisi almak için izlemeniz gereken tüm adımlar bunlardır. Şimdi de, bu kurumlardan salma tavukçuluk faaliyetleri için alacağınız kredinin miktarına değinelim.

Salma Tavukçuluk Kredisi Miktarı Nedir ve Ödemesi Nasıl Yapılır?

Salma tavukçuluk kredisi için alacağınız miktar kurumdan kuruma değişiklik göstermektedir. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Salma Tavukçuluk için başvuran çiftçilere 30 000 Türk Lirası değerinde kredi desteği vermektedir.

Bu devlet kurumlarının dışında, bankalardan da, konuyla alakalı kredi desteği alabilirsiniz. Salma Tavukçuluk için en yararlı seçenekleri sunan Ziraat Bankası’nın bu iş için verdiği kredi desteği tam olarak 100 000 Türk Lirası değerindedir.

Tüm bu bilgiler ışığında, “salma tavukçuluk yapmak istiyorum” diyen girişimcilerin işinin kolaylaştığını söyleyebiliriz.

SORU SOR

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YORUMLAR