Restoran, Lokanta Açmak İçin Devlet Desteği

Restoran, Lokanta Açmak İçin Devlet Desteği, Restoran açma kredisi KOSGEB tarafından iş planı hazırlayan girişimcilere verilen bir kredi türüdür. KOSGEB tarafından girişimcilere ve küçük işletmelere birçok hibe desteği verilmektedir.



Bu destekler kapsamında restoran açma kredisi de veren KOSGEB girişimcileri desteklemeye devam etmektedir. İş yeri açmak isteyen her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının faydalanabileceği lokanta açma kredisi devlet destekli olarak verilmektedir. Bu kredilere uygun geri ödeme koşulları da sunulmaktadır.



KOSGEB Lokanta Açma Kredi Başvurusu

KOSGEB lokanta açma kredisi birçok vatandaşa destek olmaktadır. Özellikle ev yemekleri lokantası açan kadınların sıkça yararlandığı KOSGEB lokanta açma kredisi uygun ödeme koşulları ile sunulmaktadır. KOSGEB desteği almak isteyen vatandaşlara bankalar da yardım etmektedir.

Kobi desteği için bankanıza başvurabilir ve destekli iş yeri açma kredi talebinde bulunabilirsiniz. KOSGEB restoran açma desteği başvurusunu yapabilmek için öncelikle iş planı hazırlamanız gerekmektedir. İş planını hazırladıktan sonra gerekli olan ihtiyaçlarınızı daha net görebileceksiniz.



KOSGEB Restoran Başvuru Öncesi

KOSGEB başvurusu öncesinde yapılması gereken bazı işlemler bulunmaktadır. Bu işlemleri tamamladıktan sonra lokanta iş planı örneğiniz ile gerekli kurumlara başvuru yapabilirsiniz. KOSGEB restoran kredi başvuru aşamaları şu şekildedir;

  • Öncelikle KOSGEB’in girişimcilik eğitimini tamamlamanız gerekmektedir. 32 saatlik KOSGEB Girişimcilik Kursuna gittikten sonra size sertifikası verilecek. Eğer daha önce bu kursa giderek sertifikanızı almış iseniz tekrar kursa kayıt olmanıza gerek yok.
  • Lokantanızı açmadan önce iş planı örneği hazırlamanız gerekmektedir. Girişimcilik Kursu sırasında öğrendiğiniz proje yazım teknikleri ile projenizi hazırlayabilirsiniz. İş planı örneğiniz ile ön başvuru aşamasını gerçekleştireceksiniz.
  • Ön başvurunuz sırasında görevlilere teslim ettiğiniz iş planı örneğiniz uzmanlar tarafından incelenerek onay verilecek ya da reddedilecektir. Her iki durumda da tarafınıza KOSGEB’den bilgi sağlanacaktır.
  • İş planı örneğiniz KOSGEB uzmanları tarafından onaylanır ise size asıl başvurunuz için gerekli evrakların listesi verilecek ve bu evrakları tamamlamanız istenecektir. Gerekli belgeleri topladıktan sonra vergi dairesine giderek işletmenizin açılışını yapabilir ve vergi numaranızı alabilirsiniz.
  • İş yerinizi açtıktan sonra gerekli olan malzemeleri satın almanız gerekiyor. KOSGEB proje örneğiniz de belirttiğiniz zorunlu ihtiyaçları karşıladıktan sonra faturaları KOSGEB’e göndermek zorundasınız.
  • KOSGEB gerekli incelemeleri yaptıktan sonra size lokanta açma desteği verecektir.

KOSGEB İş Planı Örneği

KOSGEB’e lokanta açma desteği için başvuracağınız sırada iş planı örneği hazırlamanız gerekmektedir. KOSGEB yetkilileri gerekli incelemelerden sonra projenizi onaylayacak ya da reddini size bildirecektir. KOSGEB iş planında bulunması gereken bilgileri şu şekilde sıralayabiliriz;



  • İlk olarak iş planınız hakkında kısa ve tatmin edici bilgiler vermeniz gerekmektedir. İş planı özeti ile başlayacağınız formda; girişimci, iş fikir ya da fikirlerinin özeti, iş kurma sürecinin planı anlatılmalıdır.
  • Daha sonra başvuruyu yapacak girişimci hakkına bilgileri doldurmanız gerekiyor. Kişisel bilgiler, eğitim bilgileri, yabancı dil bilgisi, bilgisayar bilgisi, çalışma geçmişi gibi bilgiler form üzerinde doldurulmalıdır. Ek olarak yetenek ve deneyimlerinizi ve başvurusunu yaptığınız iş fikrini neden seçtiğinizi açıklamalısınız.
  • Açacağınız lokantanın temel nitelikleri ve planından bahsetmelisiniz. Ortaklar var ise onlar hakkında bilgi verilecek ve ortaklık payları da forma işlenecek.
  • İş fikrinin arz – talep ile olan ilişkisi göz önünde bulundurularak cevaplandırılması gereken sorular da bulunmaktadır.

İş Örneği Planı Hazırlanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

KOSGEB iş planı örneği hazırlarken bilgilerin net, doğru ve tatmin edici olması gerekmektedir. Muallakta kalan bilgiler ile form doldurulmamalıdır. Net rakamlar ve açık bilgiler ile formun doldurulması gerekmektedir. Aksi takdirde iş planı örneğiniz ön başvuru sırasında reddedilebilir.



SORU SOR

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YORUMLAR