Geri Ödemesiz Hayvancılık Kredisi Nasıl Alınır?

Geri Ödemesiz Hayvancılık Kredisi Nasıl Alınır? Devlet destekli hayvancılık kredisi almak isteyen vatandaşlar devlet ile anlaşmalı bankalar aracılığı ile kredi alabilirler. Uygun faiz oranları ve geri ödeme koşulları ile hayvancılık kredisi sıkça tercih edilmektedir.



2 yıl geri ödemesiz olan bu kredi yerel üretimi ve çiftçiyi desteklemek amacı ile verilmektedir. Geri ödemesiz olan bu destek çiftçilere 2 yıl vade ile verilmektedir. Her yıl başvuru açılan ve başvuruları hızla dolan bir devlet destek türüdür.



Hayvancılık Kredisi Nedir?

Hayvancılık kredisi yerel üretimi ve çiftçiyi desteklemek için verilen bir kredi türüdür. 2 yıl geri ödemesiz hayvancılık kredisinde 30 bin Türk Lirasına kadar geri ödeme istenmemektedir. 30 bin Türk Lirası çiftçilere hibe olarak verilmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti tarafından düzenlenmekte, yürütülmekte ve korunmaktadır. Köye dönüşü de arttırmayı amaçlayan bu destek ile hem üretim artacak hem de çiftçiler rahat ödeme koşulları ile hayvancılık yapabilecekler. Başvurular her yıl belirlenen bir tarihte açıklanmakta olup yüzlerce başvuru almaktadır. 2018 yılı başvuruları sona ererken çiftçiler 2019 başvurularına hazırlanmaya başlamıştır.



Hayvancılık Kredisi Nasıl Alınır?

Hayvancılık kredisi nasıl alınır; belirli evrakları topladıktan sonra başvuru kabul edilmektedir. İlgili bankalar aracılığı ile başvuru yapılmaktadır. İstenen evraklar bankalara göre değişiklik göstermekte olup hayvan türüne göre de farklı belgeler istenebilmektedir.

Devlet, katılım ve mevduat bankaları tarafından hayvancılık kredisi verilmektedir. Kredi verilebilmesi için çiftçinin geri ödeme yapabileceğini kanıtlaması gerekmektedir. Geri ödeme yapabileceğini kanıtlayan çiftçiye hayvancılık kredisi verilmektedir.



Hayvan Türlerine Göre Devlet Destekleri

Koyun, inek, tavuk ve arı gibi birçok hayvan türüne göre hibe verilmektedir. Küçükbaş ve büyükbaş olarak ayrılan ahır hayvanlarında ise yine hayvanın türüne göre hibe miktarı da artış gösterebilmektedir. Hayvan türlerine göre verilen devlet desteklerini şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Koyun yetiştiriciliği yapacak olan çiftçilere 30 bin Türk Lirası kadar geri ödemesiz hibe verilmektedir. Hayvancılık kredisini ise Ziraat Bankası aracılığı ile alabilirsiniz. Ziraat Bankası 7 yıllık bir vade sunmaktadır ve yılda 1 kere ödeme almaktadır. Şartları yerine getiren kişiler Ziraat Bankası Hayvancılık Kredisine başvurabilirler.
  • Büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinde ise bazı şartlar bulunmaktadır. 15’den az büyükbaş hayvan var ise devlet hibe vermektedir. Hibe miktarı 30 bin ile sınırlandırılmıştır. 15’den fazla büyükbaş hayvan sahipleri hayvancılık kredisi almaktadır. Bankalar besicilik alanlarında kredi vermektedir.
  • Tavuk kredisi, eğer çiftçi tavuk yetiştirmek istiyor ise bin adet tavuk alımında devlet geri ödemesiz bir şekilde destek olmaktadır. Kapalı sistem tavukçuluk içinde bu geçerlidir.
  • Arıcılık ile uğraşan ya da uğraşmak isteyen çiftçilere devlet geri ödemesiz destek sağlamaktadır. Eğer çiftçinin 50 kovandan daha az arısı var ise devlet desteği ile arıcılık yapabilmektedir. Arı Yetiştiriciliği Birliğine kayıt olan çiftçilere düşük faizli kredi imkânı sunulmaktadır.

Ziraat Bankası Hayvancılık Kredisi

Ziraat Bankası uygun faiz oranları ve geri ödeme koşulları ile hayvancılık kredisi sunmaktadır. Hayvancılık kredisi almak isteyen çiftçilerin yerine getirmesi gereken şartlar bulunmaktadır. Ziraat Bankası Hayvan Kredisi şartlarını şu şekilde sıralayabiliriz;



  • Kredi almak isteyen çiftçinin yatırımını projelendirmesi gerekmektedir. Kaç hayvan alınacağı, kredi ile neler yapılacağı ve geri ödeme planı çıkarılması gerekmektedir.
  • İstenen kredi miktarı ile yapılacak olan iş bedelinin uyumlu olması gerekmektedir. Gideri karşılayan bir kredi olması lazım aksi takdirde kredi başvurusu onaylanmayabilir.
  • Ziraat Bankası tarafından alacağınız hayvan kredisinin geri ödeneceğini kanıtlamanız gerekmektedir.
  • Kredi miktarına göre teminat gösterilmelidir.
  • Kredi notunun yeterli olması gerekmektedir.

SORU SOR

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YORUMLAR