SGK Rapor Girişi

SGK Rapor Girişi süresi ve SGK Rapor Parası Hesaplama Takip Formu Dilekçesi,Cezası Hakkında SSK Rapor SGK Rapor Girişi Ekranı Bildirim işlemleri

SGK Rapor Girişi Vizite Süresi ve SGK Rapor Parası Hesaplama Takip Formu Dilekçesi,Cezası Hakkında SSK Rapor SGK Rapor Girişi Ekranı Bildirim işlemleri burada yapılmaktadır !

SGK Rapor Girişi Sorgulama Rapor parası hesaplama ve online olarak SSK RApor girişi süresini ve rapor parasını bu bağlantı adresinden “E-SGM HİZMET SORGULAMA EKRANI” sayfasından anında SGK Rapor Girişi hakkında detaylı bilgilere ve hesaplamalara ulaşabilirsiniz. SGK Rapor paranızın yatıp yatmadığını öğrenmek için SGK Rapor Girişi hakkında sormak istediğiniz özel Soru ve Görüşleriniz için bize yazabilirsiniz size daha faydalı ve yardımcı olmamız için lütfen alt kısımdaki yorum bölümünden istek soru ve önerileriniz için yazınız görüşleriniz ve düşünceleriniz bizim için önemlidir. Özel Soru ve Yorumlarınız SGK Yazarlarımız tarafından 24 Saat içerisinde cevaplan maktadır.

Sosyal Güvenlik Kurumu, hayatımızın her alanında hayatımızı kolaylaştırmaya çalışan bir devlet kurumu olarak hizmet vermeye devam etmektedir. Raporlu geçirdiğimiz süre de işveren tarafından kesilen yevmiye Sgk rapor parası olarak Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödemesi gerçekleştirilmektedir. Rahatsızlığınızdan dolayı aldığımız rapor Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sigortalı olarak çalışana aldığı raporun gün sayısı üzerinden hesaplanarak ödenmektedir.

Sosyal Güvenlik Kurumu çalışma hayatınıza başladığınız ilk günü ve işe giriş işten çıkışınızı ve SGK Hizmet Dökümleri ve “SGK işe Giriş” bilgilerinizi ilgili bağlantıdaki adresimizden bu konu hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortaları Kanunun ilgili maddeleri uyarınca 3 çeşit Sgk rapor parası (geçici iş göremezlik ödeneği) vardır. Eğer sigortalı çalışan iş yerinde bir kaza geçirdi ise ya da bir meslek hastalığından dolayı rapor aldı ise Sgk rapor parası halk arasında yaygın olarak bilinen adı ile rapor parası, istirahat parası alabilir. İkincisinde ise herhangi bir rahatsızlığı nedeniyle sigortalı rapor almış ise rapor alım tarihinden evvel üç ay (doksan gün) prim ödenmiş olması şartıyla ve raporun üçüncü gününden başlayarak rapor parası alabilir.

SGK Rapor Girişi hakkında Bir diğeri de, bayan çalışanın doğum gerçekleştirmesi sonunda doğumdan önce 8 hafta doğumdan sonra ki 8 hafta çoklu gebeliklerde ise doğumdan önce 10 haftada çalışmadığı her gün için Sgk rapor parası ödenir. Ancak sigortalı bayan çalışanın doğumdan önceki üç ay yani doksan gün düzenli prim ödemiş olma şartı aranır. Sosyal Güvenlik Kurumu, geçici iş göremezlik ödeneği ayakta tedaviler de ve yatarak tedaviler de farklı hesaplanmaktadır. Emeklilik Hesaplama SGK ilk işe giriş tarihinden itibaren şuanki sigortalılık durumunuza kadar olan süre içerisindeki Emeklilik Hizmetleri ve Ne zaman emekli olurum sorunuzun yanıtı bu bağlantıdan bulabilirsiniz bir çok özel soru istekler ile karşılaşıyoruz bu konuda belirtilen sayfamızdaki bağlantıyı ziyaret etmelisiniz.

 SGK RAPOR GİRİŞİ EKRANI İÇİN ALT KISIMDA SAĞLIK ÖDEMELERİ SAYFASI

SGK Rapor Girişi Vizite Ekranı için Tıklayın
SGK Rapor Girişi Vizite Ekranı için Tıklayın

Sgk Rapor parası gerekli belge ve bilgilerin Sosyal Güvenlik Kurumuna intikal etmesinin ardından incelenerek sonuçlandırılır. Bu incelemenin ardından geçici iş göremezlik ödeneği, istirahat parası kurum tarafından PTT şubelerine yatırılır. Tarafınıza ait rapor paranızın PTT şubelerine yatıp yatmadığını çevrim içi işlemlerden öğrenmek istiyorsanız e-devlet kullanıcı olmanız gerekmektedir. E-devlet kullanıcı olabilmeniz içinde bir e-devlet şifrenizin olması gerekmektedir. E-devlet şifrenizi Nüfus Cüzdanınız ile birlikte herhangi bir PTT şubelerinden temin etmeniz mümkündür. E-devlet şifrenizi aldıktan sonra www.turkiye.gov.tr adresinden Sosyal Güvenlik Kurumunun e-hizmet sitesinden Sgk rapor parası PTT şubelerine yatıp yatmadığını bir tık ile kontrol edebilme imkanına sahipsiniz.

Sgk işe Giriş Bildirgesi

SGK işe Giriş Bildirgesi işten ayrılış SGK ilk işe giriş Tarihi sorgulama

Sgk işe giriş bildirgesi işten ayrılış sorgulama sayfası Bir çok okuyucumuz bize, SGK İlk İşe Giriş Tarihi hakkında sorular soruyor. SSK İlk İşe Giriş Tarihinizi nasıl öğrenebileceğiniz hakkında bilgiyi yazımızın devamında öğrenebileceksiniz. İlk işe giriş tarihiniz emeklilik sisteminde önemi çok büyük. Emeklilik işlemlerinde ilk Sgk işe giriş bildirgesi tarihinden bugüne kadar geçen süre ile emeklilik başvurularınızı değerlendirilerek karara bağlanıyor. Ayrıca SGK’nın resmi sayfasında “Ne zaman Emekli Olabilirim” uygulamasında bu bilgi olmadan emeklilik hesaplama işlemlerinizi doğru bir şekilde yapamazsınız  Şimdi biz bu konuda nasıl SSK, SGK İlk İşe Giriş Tarihinizi öğrenmenize yardımcı olacağız.

Kamu ve özel sektörde çalışan vatandaşların birçoğu, ilk işe giriş tarihlerini öğrenmek istiyor. İlk işe giriş tarihiniz, emeklilik süreniz ile de ilgili oldukça önemli bir detay. Peki ilk işe giriş tarihinizi nasıl ve nereden öğreneceksiniz?

Sigortalı bildirim belgesi örneği (Ek-7): SİGORTALI BİLDİRİM BELGESİ “SGK İŞE GİRİŞ BİLDİRİM BELGESİ (Ek-7): TIKLAYIN” ve sigortalı bildirim belgesini bilgisayarınıza indirin.

Sgk işe Giriş Bildirgesi
Sgk işe Giriş Bildirgesi

Bildiğiniz üzere SSK, Bağ-kur ve Emekli Sandığı gibi kurumlar, bu konu hakkında SGK sayfamızdaki konulara göz atabilirsiniz artık SSK ismi değişti SGK ile tek bir çatı altında birleşti. SGK’dan sonra e-devlet’in de hayatımıza girmesiyle, devlet ile ilgili bilgilerimizi kısa sürede öğrenir, işlerimizi kısa sürede halleder olduk. SGK işe giriş uygulaması sayesinde, e-devlet şifrenizle, ilk olarak ne zaman işe girdiğinizi öğrenebilirsiniz.

E-devlet şifreniz yoksa, T.C Kimlik no, aile sıra no, cilt no ve nüfusa kayıtlı olduğunuz il ve ilçe gibi bilgileri girerek de SGK işe giriş tarihinizi öğrenmeniz mümkün. Bilgilerinizi eksiksiz olarak girmeniz halinde, karşınıza Hizmet Döküm sayfası çıkacak. Buradan 4A hizmet döküm seçeneğini tıkladığınızda, SGK işe giriş tarihinizi kolayca öğrenebilirsiniz.

Adınıza kaç gün prim ödendiğini öğrenebileceğiniz e-sgk sayfasında, bu kurumda ne zamandır çalışıyorsunuz, ilk işe giriş tarihiniz ve emeklilik süreniz gibi aradığınız tüm bilgilere ulaşabilirsiniz. esm.sgk.gov.tr/Esgm/KimlikSorgulama linkini tıklayarak ulaşabileceğiniz SGK işe giriş sayesinde, artık devlet dairelerine gitmek zorunda kalmadan ilk ne zaman işe girdiğinizi, sadece nüfus kağıdınızda ki bilgiler aracılığı ile öğrenebilirsiniz.

Onun yanı sıra, sgk işe giriş tarihinizi e-devlet şifresi alarak da kolayca öğrenebilirsiniz. Bu şifre ayrıca, devlet ile ilgili diğer tüm işlemlerinizi de öğrenmenizi sağlayacak.

Sosyal Güvenlik Kurumu 4A-4B-4C Sorgulama SGK işe Giriş Sayfası için SGK İşe Giriş bu bağlantıdan yararlanabilirsiniz.

Sgk işe Giriş Bildirgesi Öncelikle üst deki bağlantıyı tıkladık dan sonra sırası ile; T.C Kimlik No Nüfus İl Cilt No Doğum Yılı Güvenlik Kod Bilgilerini nüfus kağıdınızda ki bilgilere göre doğru olarak girdik den sonra “Sorgula” butonuna tıklayınız. Eğer başarılı bir şekilde giriş yaparsanız aşağıdaki görüntü ile karşılaşacaksınız.

SGK İlk İşe Giriş Tarihinin Sorgulaması için SGK ilk İşe Giriş ve SGK Hizmet Dökümü sorgulama ve sgk ilkş işe giriş tarihinizi ve işten çıkış tarihlerinizi kolalıkla kontrol edebilirsiniz.

SGK işe Giriş Belgesi
SGK işe Giriş Belgesi

Öncelikle üsteki bağlantıyı tıkladıktan sonra sırası ile;

T.C Kimlik No
Nüfus İl
Cilt No
Doğum Yılı
Güvenlik Kod

Sgk işe Giriş Bildirgesi Bilgilerini nüfus kağıdınızda ki bilgilere göre doğru olarak girdikten sonra “Sorgula” butonuna tıklayınız. Eğer başarılı bir şekilde giriş yaparsanız aşağıdaki görüntü ile karşılaşacaksınız.