Banka İpotekli Ev Almak

Banka ipotekli konut satın almak birçok kişinin tereddütle yaklaştığı konulardandır. Zararlı çıkmamak adına detaylarının iyi öğrenilmesi önemlidir. İpotekli ev, zamanında ev almak isteyenlerin evi satın alırken bir miktar parayı bankadan kredi çekmesiyle olmuştur.



Banka İpotekli Ev Almak

Bankadan alınan para ödenene dek, ev satın alanın değil bankanın gibi görünür. İpotekli evin ipoteği, ancak kredinin ödenmesi ile kalkabilir. İpoteğin kaldırılması için mutlaka bankanızla gidip görüşmeniz gerekir. Bu görüşme sırasında bazı ek ücretlerle karşılaşmanız mümkün olabilir. Tüm prosedürlerin yerine getirilmesi ve ücretlerin ödenmesiyle ipotek kalkacaktır.



Kredi ödeminizi yaparken gelir durumunuzu düşünerek iyi hesaplamalar yapmalısınız. Düzenli ödemelerinizi uygun ücretlerle yapılandırırsanız, kredinizi ödemede herhangi bir sorunla karşılaşmazsınız. İpotekli ev almak riskleri de barındıran bir konudur. Ama halk arasındaki söylentilerin aksine, doğru şekillerde yapılırsa herhangi bir zararı olmayacaktır.

İpotekli Bir Evi Satmak:



İpotekli ev satışı nasıl yapılır sorusunun birden fazla cevabı vardır. Alıcı ve satıcının ipotekli evin satılması konusundaki prosedürler konusunda anlaşmaları gerekir. Karşılıklı olarak doğru iletişimde bulunmak, evi alan için de satan için de faydalı olacaktır. Evin satışı bankanın hakkı olduğu için, öncelikli olarak bankayla iletişime geçilmelidir. Eğer ki ev nakit olarak alınıyorsa ve alınan para borcu tamamen kapatıyorsa herhangi bir sorun yaşanmayacaktır. Aynı gün içerisinde ipotek kaldırılarak, satış işlemi gerçekleşecektir. Ancak konut yine kredi ile alınmak isteniyorsa, ipotek sahibi banka bu sefer de alıcı için bir ipotek tesis edecektir.

İpotekli Ev Almanın Riskleri:



Eğer ki satın aldığınız evin ipotekli olduğunu biliyorsanız, herhangi bir ek sorunla karşılaşmazsınız. Önceden anlaştığınız prosedürlere göre hareket edersiniz. Ancak kimi zaman satın alınan evin üzerinde ipotek olduğu çok sonradan öğrenilebiliyor. Bu tip durumlarda ortaya çok fazla risk çıkıyor. Bu risklerin en kötü noktası ise, hukuki olarak korunacak bir dayanağınızın olmaması. Bu yüzden ev alırken, evin ipotekli olup olmadığına dikkat etmeniz gerekir. Eğer ki ipotekli olduğunu bilmeden bir ev satın alırsanız, ileri tarihlerde size ait olmayan borçları ödemek zorunda kalabilirsiniz. Böyle bir mağduriyet yaşamamak için dikkatli olmak gerekiyor. Aynı zamanda, ipotekli evi satmak isterseniz, satın alacak kişinin sizden ipoteği kaldırmanızı istemesi de yaşanabilecek olağan senaryolardandır. Her halükarda, ipotekli olduğunu bilmediğiniz bir ev size ilerde büyük problemler yaşatabilir. İpotekli ev almak istiyorum derseniz, bu sorunlarla karşılaşmadan karşılıklı anlaşmaya dayalı olarak işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Ancak ipotekli ev almak istemeden alırsanız, sayılan bu durumların gerçekleşmesi muhtemel olacaktır.

İpotekli Evde Tapu Devri Yapmak:



Ev alırken evin parasının bir kısmını bankadan para çekmek yoluyla da gerçekleştirebiliyorsunuz. Eğer ki evin taksitlerini ödeyemeyecek duruma geldiyseniz, ipotekli evi satabilirsiniz. Bu satımda da ipotekli evin tapu devri gündeme gelecektir. İpotekli evi satarken birden fazla seçeneğiniz olacaktır. Konut bedelinin peşin ödenerek kredi borcunun kapanması bu yollardan biridir. Ya da alıcı ile anlaşarak bankayı konu dışında bırakabilirsiniz. Evi satan kişi, kredi tutarını aşan kısmı alıcıya öder. Evin üzerinde ipotek bulunsa dahi, satım tapuda gerçekleşir. Burada devir işlemi yapılırsa bankanın haberi olacağından devir yapılmaz.  Ancak gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi yapılır. Kanunen bir sıkıntı olmasa da, etik bir yöntem de değildir. Tapu müdürlüğünün, taşınmazı alıcının üzerine yapması için alıcının ipotek durumunu biliyor olması şartını arar. İpotek borcunun eksiksiz ve güncel halini öğrenmek için, borç miktarı, faiz ve masraf gibi konuları öğrenmeniz gerekmektedir. Tüm bunları öğrendiğinizde daha sağlıklı işlemler yapabilirsiniz.

SORU SOR

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YORUMLAR