Anaç Sığır Desteği 2018

Anaç Sığır Desteği 2018, Devlet’ten anaç sığır desteği alınarak, hayvancılık ile ilgili ihtiyaçlar giderilebilir. 2018 yılında da hayvancılığa destek verilmeye devam etmektedir. Çeşitli tarım kredilerine başvuru yapılarak, işletmelerin büyütülmesi ve hayvanların daha iyi şartlarda yetiştirilmesi sağlanabilmektedir.



Anaç Sığır Desteği 2018

2018 yılında verilen hayvancılık destekleri arasında:



  • Atık desteği,
  • Programlı aşı ve küpe uygulamaları,
  • Hayvan hastalıkları için tazminat desteği,
  • Hayan genetik kaynaklarının geliştirilmesi için verilen destekler,
  • Arıcılık destekleri sıralanabilir.

Hayvancılık desteklerinden yararlanabilmek için bazı şartlar bulunmaktadır. Hayvancılık destekleri 2018 şartlarını sağlayan herkes, desteklerden faydalanabilir. Farklı hayvanlar için farklı şartlar istenebilmektedir.

Anaç Hayvan Destekleri

2018 hayvancılık teşvikleri arasında bulunan anaç hayvan destekleri büyükbaş ve küçükbaş hayvanları kapsamaktadır. Anaç manda desteğinden faydalanmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken önemli bir şart bulunmaktadır. Kişinin ya da işletmenin mandaları, TÜRKVET sisteminde kayıtlı olmalıdır. Kayıtlı değil ise en kısa sürede kayıt işlemleri gerçekleştirilerek destekten faydalanmak mümkündür. Anaç manda desteği için başvurular 1 Kasım 2018 ile 31 Aralık 2018 tarihleri arasındadır. Başvuruların zamanında yapılmasına ve son başvuru tarihinden önce tüm işlemlerin tamamlanmasına dikkat edilmelidir. Verilen tarih aralığı dışında gerçekleştirilen başvurular değerlendirmeye alınmamaktadır.



Anaç koyun ve keçi desteği almak isteyenlerde de hayvanların özelliklerine dikkat edilmektedir. Destek için başvuru yapmak isteyenler başvurularını 1 Eylül 2018 ile 2 Kasım 2018 tarihleri arasında gerçekleştirmelidir. Ödemeler, 2 Kasım 2018 tarihinde yapılacaktır. 15 ila 90 ay arasındaki koyun ve keçi için destek alınabilmektedir. Daha yaşlı ya da daha genç hayvanlara destek sağlanmamaktadır. Başvurular, bağlı olunan Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiriciliği Birliği’ne yapılacaktır.

Destekler arasında bir diğeri ise Çoban İstihdam Desteği’dir. İşletmesine ya da kendine ait tüm hayvanlarını TÜRKVET’e kayıt ettiren kişiler bu destekten yararlanabilir. En az 200 adet anaç ve küçükbaş hayvana sahip olma şartı da aranmaktadır. Bulunduğu köy adına ortak otlatma işlemi yapan çobanlara da destek verilmektedir. Şartları sağlayan kişiler 1 Haziran ve 31 Aralık 2018 tarihleri arasında başvuru yapabilir.



Anaç Hayvan Destekleri Olarak Verilecek Ücretler

Hayvancılık destekleri 2018 seçeneklerine başvuru yapmadan önce, alınacak ücretler hakkında bilgi sahibi olunmalıdır. Tüm aşıları tamamlanmış ve 4 aydan büyük hayvan türleri için verilecek ücretler şu şekildedir:



  • Buzağılar için 350 Türk Lirası,
  • Malaklar için 150 Türk Lirası,
  • Kütüğe kayıtlı buzağılar için 500 Türk Lirası,
  • Kütüğe kayıtlı malaklar için 400 Türk Lirası,
  • Ülkemiz sınırları arasında yetişmiş ve döl kontrollü testlerini tamamlamış boğa buzağıları için 50 Türk Lirası,
  • Anaç mandalar için 250 Türk Lirası,
  • Çoban istihdamı için işletmeleri bulunanlara 5.000 Türk Lirası,
  • Kütüğe kaydı bulunan anaç mandalar için 400 Türk Lirası,
  • Damızlık olarak yetiştirilen koyun ve keçi için hayvan başına 25 Türk Lirası

Bakanlık, bazı bölgeleri Yetiştirici Bölgesi kapsamında değerlendirmektedir. Bu bölgelerdeki kişilere ek destek de verilmektedir. Ek destek verilen hayvan türleri buzağılar ve malaklar olmakta ve ücret olarak 200 TL verilmektedir. Mardin, Şırnak, Siirt tiftik keçilerine ise 20 TL ek destek verilmektedir.

Hayvancılık Kredisi Veren Bankalar

Devlet destekleri, bazı konularda yetersiz kalabilmektedir. Verilen ücretler, ihtiyaçların önemli bir kısmını giderse de tamamını gidermek için yeterli değildir. Bu gibi durumlarda, bankaların hayvancılık kredileri değerlendirilebilir. İş Bankası, Ziraat Bankası, Halkbank, TEB, Akbank, Odeabank, Vakıflar Bankası, HSBC, Denizbank ve Finansbank, hayvancılık kredisi veren bankalar arasındadır. Bankaların istedikleri şartlar birbirinden farklı olabilmektedir. 24-30 yaş arasında bulunan ve çobanlık yapmak isteyen gençlere de hayvancılık hibe destekleri 2018 seçenekleri sağlanarak, kredi verilmektedir. Bu sayede, istihdam olanağı da oluşturulmaktadır. Gençler, 30 bin TL geri ödemesiz hibeden faydalanılarak sektöre adım atabilirler.

SORU SOR

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YORUMLAR