Emeklilik Başvurusu Nasıl yapılır

Emeklilik Başvurusu Nasıl yapılır

Emeklilik Başvurusu Nasıl yapılır? Emeklilik Başvurusu için Gerekli evraklar 

Emeklilik Başvurusu Nasıl yapılır? Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emeklilik işlemlerinin hızlandırılması ve aylık bağlama sürelerinin kısaltılması için İnternet’ten emeklilik başvurusu kabul etmeye, sigortalıya da SMS’le yanıt vermeye başladı. Yapmanız Gereken Emeklilik Başvurusunda bulunmaktır. Emeklilik başvurusu yapmadan Önce Emekliliğinizi hak edip etmediğinizi öğrenmek için “Emeklilik Sorgulama” sayfamızı ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. Emeklilik sorgulama sayfasını ziyaret ederek emeklilik hakkında tüm detayları ayrıntılı bir şekilde görüntüleyebilirsiniz.

Emeklilik Başvurusu ile ilgili karşılaştığınız sorunları bize aşağıdaki form aracılığıyla sorularınızı ve görüşlerinizi iletebilirsiniz. Ayrıca “Emeklilik Başvuru Sonucu” bu adresten sorgulama yaparak öğrenebilirsiniz. TC Kimlik No ve Cep Telefon Numaranız ile Emeklilik Başvurusu Sorgulama sisteminden ilgili bağlantı adresini tıklayarak faydalanabilirsiniz. Tahsis Talep ve Beyan Taahhüt Belgesi formunu aşağıdaki bağlantı adresini tıklayarak indirebilirsiniz. Emeklilik Başvurusu yaparken gerekli bir belgedir. Tahsis Talep ve Beyan Taahhüt Belgesini eksiksiz doldurmalısınız emeklilik başvurusu yapmadan önce önemlidir.

SSK’lılar ve Bağkur’ lular bundan sonra emeklilik işlemlerini İnternet üzerinden yapacak ve başvurular hemen işleme alınacak. Tahsis Talep ve Beyan Taahhüt Belgesi ni indirmek için Tıklayın…

Emeklilik Başvurusu Nasıl yapılır

Emeklilik Başvurusu Nasıl Yapılır?

Yeni sistemde İnternet üzerinden emeklilik talebi başvurusundan SSK ve Bağ-Kur’lular yararlanacak.
Alttaki bağlantıdan e-Devlet şifreniz ile giriş yaptıkdan sonra tahsis talep formu önünüze gelecektir. Formu doğru bir şekilde doldurarak emeklilik işlemlerinizi başlatabilirsiniz.

İnternet’ten Emeklilik Başvurusu Yapmak için ilgili bağlantı adresimizi Tıklayınız..
Üstdeki bağlantıdan e-Devlet sitesine giriş yaptıkdan sonra “Kimliğimi Şimdi Doğrula” bağlantısına tıklayınız. Daha sonra “e-Devlet Şifresi” bölününü tıkladıkdan sonra “T.C. Kimlik No” ve “e-Devlet Şifrenizi” yazarak Emeklilik Başvurusu panelini görüntüleyebilirsiniz.
İnternet ortamından alınan talep belgesi, kurumda gelir veya aylık bağlamaya yetkili ilgili Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü/Merkezi Evrak Servisi’ne hemen gönderilecek. Kişilere ait işlemler de hemen başlatılacak.

Yazılı başvuru kalktı…

SGK, emekli olmak ya da sürekli iş göremezlik geliri, ölüm geliri ile yaşlılık, malullük ve ölüm aylığı, yaşlılık ve ölüm toptan ödemesi ile evlenme ve cenaze ödeneği almak için bugüne kadar bizzat kuruma gelerek ya da vekiliyle yazılı başvuru yapmak zorunda olan SSK ve Bağ-Kur’lulara müjde verecek.

Emeklilik Başvurusu Nasıl yapılır? Konulu yazımızda SGK’nın emeklilik aylığı bağlama veya diğer ödenek tahsis etme işlemleri, yasal olarak talep şartına bağlı. Bugüne kadar da sigortalı ve hak sahipleri söz konusu tahsis yardımlarından faydalanmak için ‘Tahsis Talep ve Beyan Taahhüt Belgesi’ ile SGK’ya doğrudan veya posta yoluyla müracaat etmek zorundaydı. Ancak SGK bir sistem değişikliğine giderek, SSK ve Bağ-Kur kapsamındaki sigortalı ve hak sahiplerinin bu belgeleri internet ortamında verebilmelerine olanak sağladı.

65 Yaş Maaşı Sorgulama

65 Yaş Maaşı Sorgulama

65 Yaş Maaşı Sorgulama Yaşlılık Maaşı Sorgulama Öğrenme Sayfası

65 Yaş Maaşı Sorgulama e-Devlet Yaşlılık Aylığı Takibi E devlet sistemi  ile Emeklilik başvuru sonucu öğrenebilirsiniz. E-Devlet kapısı ile hayatımızda büyük bir kolaylık gelmiştir. E-Devlet sistemi ile tüm vatandaşlarımız kolayca İnternet ten istediği tüm bilgileri sorgulamaktadır. E-Devlet sistemine giriş için öncelikle 2 TL karşılığında PTT şubelerinden e devlet şifresi almak yeterlidir. E Devlet üzerinden 65 Yaş Maaşı Sorgulama işlemi de yapılmaktadır. Alt bölümdeki 65 Yaş Maaşı sorgulama tablosunu hakkında detaylı bilgi aşağıda verilmiştir. bu bölümden 65 yaş aylık maaş bilgilerini öğrenebilirsiniz.

65 Yaş Maaşı Sorgulama için Emeklilik Başvurusu yapmış olmanız gerekmektedir. İlgili Kanunda bu konu ile ilgili açıklamada 2022 Sayılı kanun gereği ile 65 yaş maaşı alma işlemi de oldukça hızlanmış ve açıklık kazanmıştır.65 yaş maaşı  almak için valilikler /kaymakamlıklardan alınan muhtaçlık belgesi ile il veya ilçenizde bulunan Sosyal  Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvuruda bulunulması gerekmektedir.

65 Yaş Maaşı Sorgulama

2022 Evrak Takibi İçin ilgili bağlantı adresini ziyaret ederek emeklilik başvuru takibini kolaylıkla buradan “Evrak Takibi” Tıklayıp yapabilirsiniz. Açılan sayfadaki bölüme TC Kimlik Numaranızı girebilirsiniz ardından SORGULA Bu tonuna basınca detaylı sorgulama yapılır sizin için Emeklilik başvurusu vs. Tüm merak ettiğiniz evrak takibini belirtilen ilgili bağlantı adresinden yapabilirsiniz. Emeklilik Başvuru Takip için bunu İnternet ten yapmanın en kolay yolu bu sayfadır. Soldaki Emeklilik Başvurusu Takibi sorgulama sistemi için sol taraftaki resme tıklayın.

65 Yaş Maaşına Kimler Hak Kazanabilir Emeklilik için Başvurabilir

1-Sosyal Güvenlik Kurumundan herhangi bir emekli aylığı almayanlar

2-65 yaşını dolduranlar

3-Herhangi bir sosyal güvenlik kurumu sağlık güvencesine prim ödemeyenler

4-Valilikler /Kaymakamlıklar tarafından 2022 kanunu gereği muhtaçlık sınırından daha az geliri olanlar

Emeklilik Başvurusu için 65 Yaş Maaşı İçin Gerekli Evraklar Nelerdir? 

1-Yaşlılık Aylığı başvuru Formu

2-Forumda bulunan aylık istek dilekçesi

3-Valilik / Kaymakamlıklar tarafından verilen muhtaçlık Belgesi

4-Vukuatlı Nüfus Örneği

e-Devlet Sisteminde 65 Yaş Maaşı Alma Şartları Nelerdir?

Başvurusu onaylanıp 65 yaş maaşı almaya hak kazanan vatandaşlarımızdan Ziraat bankası hesap numarası istenecektir.65 Yaş Maaşı ilk ödemesi Ziraat bankasından alınır diğer maaşlar ise PTT şubelerinden alınır.65 Yaş Maaşı Mart-Haziran –Eylül –Aralık Aylarında yılda dört defa üç ay ara ile ödenir.

65 Yaş Maaşı Ödeme Günleri

65 Yaş maaşı almaya hak eden vatandaşlarımız aynı gün büyük sıkıntılara düşmemesi için maaş günleri sıraya konulmuştur.65 Yaş maaşı alma sırası her döneme göre şu şekildedir.

1-Doğum Tarihinin son rakamı 0 – 5 olanlar dönemin 5. Günü ,

2-Doğum Tarihinin son rakamı 1 – 6 olanlar dönemin 6. Günü,

3-Doğum Tarihinin son rakamı 2 – 7 olanlar dönemin 7. Günü,

4-Doğum Tarihinin son rakamı 3 – 8 olanlar dönemin 8. Günü ,

5-Doğum Tarihinin son rakamı 4 – 9 olanlar dönemin 9. Günü Maaşlarını alacaklardır.

Emeklilik Başvurusu için (65 Yaş Maaşı Emeklilik Başvuru Formu) İçin ilgili bağlantıya Tıklayınız.